Prekių katalogas

,,Konservuojamųjų ir stabilizuojamųjų medžiagų kosmetikos gaminiuose turi būti, antraip jie labai greitai sugestų. Be to, kosmetikoje naudojami tie patys konservantai kaip ir maisto pramonėje. Jie yra gana saugūs, - teigė Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto dėstytoja, higieninės ir dekoratyvinės kosmetikos specialistė Janina Ulonienė. - Turiu duomenų apie pernai Olandijoje atliktą tyrimą, kurio metu stebėta konservantų neturinčio kremo tarša. Atidarius kremo pakuotes ir po keletą gramų nuėmus rankomis, pakuotės buvo neliečiamos savaitę, o po to - ištirtos. Paaiškėjo, kad jose buvo užsiveisę daugybė patogeninių bakterijų. Konservantai, jei į kremo sudėtį jų dedama saikingai, yra būtini. Juk žmonės kremo pakuotę naudoja mėnesį ar du - be stabilizuojamųjų medžiagų jis gana greitai sugestų. Kita vertus, kosmetikos gamintojai į aukštos kokybės kremo sudėtį deda iš augalų išskirtus ingridientus, turinčius konservuojamųjų savybių. Žinoma, tokie kosmetikos gaminiai brangesni, bet geriau rinktis brangesnius produktus, nei pigius, sveikatos požiūriu nesaugius. Konservantų šalutinis poveikis - jie sukelia alerginę odos reakciją, o kai kada - ir piktybines ligas. Tačiau konservantai poveikį organizmui dažniau daro ne per kosmetikos gaminius, bet per maisto produktus, ypač - maisto papildus. Mes, specialistai, pastebime tokią tendenciją: prieš šešerius septynerius metus didžiausia odos problema buvo spuoguotumas, o šiuo metu - padidėjęs odos jautrumas bei prasta kapiliarų būklė. Tačiau priežasčių, kodėl oda tampa jautri, kol kas nustatyti neįmanoma. Tam reikėtų atlikti sudėtingus tyrimus, kurių finansuoti mūsų rinkoje dirbančios kosmetikos bendrovės nebūtų pajėgios".

Parengė Audrė Srėbalienė, EKSTRA, 2005.12.05

  • Bendraukime

    PRENUMERUOKITE NAUJIENLAIŠKĮ
    Ir gaukite 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui

    Prenumeruoti